Skill gap nyimpen dollar. triliun tumuwuh di risiko di India: Laporan - Kali Ékonomi

Kali Syndication Service laporan catetan anu kaahlian saperti kompléks nalar, kreativitas, jeung sosio-emosi jeung persépsi indrawi teu bisa diajar ngaliwatan pangajaran tradisional jeung learning. triliun dina produk domestic gross (GDP) tumuwuh ku jangji investasi di calakan téknologi leuwih dékade saterusna lamun nagara gagal sasak skill gap, laporan anyar ti (AI), augmented jeung virtual kanyataanana (AR VR) jeung Blockchain bisa ngaktipkeun gancang reskilling jeung upskilling di skala, ceuk laporan nu judulna 'Fueling India Skill Revolusi''Urang kudu nawarkeun leuwih experiential di-nu-proyek latihan jeung mantuan urang ngadopsi learning lila-hirup salaku jobs maranéhanana nu robah. Digital pakakas jeung aplikasi kawas kecerdasan jieunan, analytics jeung blockchain bakal jadi penting dina delivering ieu learning anyar deukeut, ceuk Rekha M Menon, Pupuhu jeung Senior Menata Diréktur di Accenture di India. Laporan catetan anu kaahlian saperti kompléks nalar, kreativitas, jeung sosio-emosi jeung persépsi indrawi teu bisa diajar ngaliwatan pangajaran tradisional jeung learning. 'Calakan téknologi beuki merlukeun urang ka hone ekslusif leuwih manusa kaahlian saperti kreativitas, empati jeung etika judgment. Kaahlian ieu bisa jadi kaala di kelas, Menon ceuk Laporan ngawengku kerangka nu ngagabungkeun hiji suite inovatif métode learning grounded di neurosains panalungtikan pikeun nyieun skill tumuwuhna leuwih éféktif.

Contona, AI bisa mantuan jeung curation eusi jeung sosialisasi pikeun mastikeun yén siswa nu sadar kaahlian maranéhanana kudu. AI-adaptif dumasar diprogram bisa ngawangun jalur husus ka tukang ngaput learning pikeun kaperluan individual, ceuk laporan Nya kitu, AR VR téknologi bisa ngaktipkeun immersive latihan pikeun nyieun jelema pakasaban-siap jeung blockchain-dumasar mikro-kredensial bisa mantuan individu cicing dina jalur ka learning lifelong jeung ngawangun deeper kaahlian, ceuk laporan.

Laporan ngajak nu pamangku kapentingan di India kaasup departemén pamaréntahan, industri awak, akademisi, organisasi nirlaba jeung corporates kudu nyieun, antara hal séjén, a komprehensif skill learning nu didasarkeun-jalan di sakola jeung akademi jeung adaptasi kurikulum di lembaga of learning luhur ka cater ka nu lega kaperluan ékonomi digital.